Σάββατο

Μακρόν: Οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/711830/

Καρφί του Γάλλου προέδρου για την Κίνα: Σπρώξαμε την Ελλάδα σε μη ευρωπαϊκές επενδύσεις - «Θα ήθελα οι Ευρωπαίοι να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν»

Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα Εμμανουέλ Μακρόν και Αλέξης Τσίπρας που έχουν κλειστή συνάντηση με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης ξενάγησε τον Γάλλο πρόεδρο στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος με τους δύο ηγέτες να ανεβαίνουν μέχρι τον εμβληματικό φάρο από τον οποίο απόλαυσαν τη θέα της Αττικής και του Πειραιά.

Στον χαιρετισμό του ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Αθήνα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας ότι οι γαλλικές εταιρίες δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα.

«Το θέμα είναι τώρα να δράσουμε μπορώ να σας εγγυηθώ τη στήριξη της Γαλλίας στις μεταρρυθμίσεις αλλά και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Μακρόν προσθέτοντας ότι «όμιλοι που βρίσκονται στην Ελλάδα συνεχίζουν να επενδύουν ακόμα και όταν υπάρχουν πιέσεις να σταματήσουν».


Συνέχεια στην πηγή...